Uncategorized @cs

Jak si užít štastné a šetrné Vánoce?

 

Nemusíte kvůli dárkům ve spěchu obíhat obchody a utrácet za plno nových věcí. Stačí trocha času, kreativity a dokoupit jen pár drobností. Darujte místo putovních dárků ty, co opravdu udělají radost. Kvalitní produkty, zážitky a zdraví. 

Z naší zkušenosti pod stromečkem udělají radost: 

Dárky s láskou vytvořené 

Potěšte své blízké tím, co jste sami vyrobili. Do tvorby klidně zapojte přátele nebo děti a užijte si společný čas. 

K nakousnutí

  • Sklenice plná oříšků, čokolády, sušených plodů nebo kvalitní kávy, ovázaná mašlí a s přivázanou větvičkou je pastvou nejen pro oko. 
  • Výroba domácích rajčat v oleji je až neuvěřitelně snadná. Stačí dát do sklenice sušená rajčata, případně i česnek a koření, a zalít kvalitním slunečnicovým nebo olivovým olejem.

Zdravá krása 

  • K výrobě povzbuzujícího káνονého peelingu na tělo vám stačí vám lógr, který zbyl od kávy a pár minut času. Ve vodní lázni mírně rozehřejte kokosový olej, přidejte suchý lógr, cukr, a špetku skořice. Promíchejte a nalijte do skleničky. Na obličejový peeling použijte místo kokosového mandlový, arganový nebo jojobový olej. 
  • Ke scrubu na rty potřebujete mírně rozehřátý kokosový olej a třtinový cukr. Pokud přidáte i med, bude o rty pečovat a hojit je. Stačí nalít do nádobky a je hotovo.

Dárky z druhé ruky

Když se vám nechce dárky vyrábět ani kupovat nic nového, prozkoumejte antikvariáty, second handy a bleší trhy. Často tam najdete opravdové poklady a ještě ušetříte.

  • Proutěný koš z blešího trhu je udržitelným i krásným dárkem, když ho naplníte dobrotami. Sklenice, pytlíčky i lahve v něm vypadají tak nějak slavnostněji. A po tom co zmizí jeho obsah, může se stát opět dárkovým košem. Nebo košem na houby.
  • Využijte i v náš výměnný bazar v prodejně na Florenci. Pro velký úspěch jsme ho tam zřídili natrvalo. A tak si můžete sami vyzkoušet, že co je pro jednoho odpad, pro druhého může být poklad. V době nadprodukce je výměna skvělým udržitelným řešením.
  • Nebojte se darovat kuriozity. Čím zvláštnější dárek, tím víc pobaví nejen u vánočního stromečku. Taková plyšová surikata z blešího trhu může být nakonec hvězdou večera, když jí umístíte do betléma. Vyzkoušeno 🙂  

 

Radost v obálce

Pořád si nejste jisti co přesně vybrat?

  •  Darujte poukázku do oblíbeného obchodu. V klidné a přátelské atmosféře Bezobalu najdete vše, co k svátkům patří. Zdravé dobroty a nápoje na sváteční stůl, kosmetiku, dekorace a suroviny k pečení cukroví. Potěšíte přírodu, zdraví i peněženku.
  • Chcete darovat spíše osobnější zážitky? Vyrobte sklenici plnou poukázek na společně strávený čas, hlídání dětí nebo žehlení.

Všechny tyto tipy můžete kombinovat. Koš plný dobrot s poukázkou uvnitř obdarovaného zaručeně rozzáří.

Každým nákupem volíte svět, ve kterém chcete žít. I po Vánocích. Tak šťastné a šetrné!