Tyden se Zemankou
Uncategorized @cs

Týden s pekárnou Zemanka

Ve všech našich prodejnách probíhá od 28.11. do 3.12 Týden s pekárnou Zemanka, během kterého můžete ochutnat všechny sušenky a krekry, které od nich máme v našem sortimentu a také si zasoutěžit. A proč jsme se rozhodli pro tuto akci? Protože se zkrátka o tak kvalitní a poctivé pochoutky nemůžeme nepodělit. 

Rodinnou biopekárnu Zemanka máme rádi, protože jí, stejně jako nám záleží na udržitelnosti a kvalitních surovinách – používají jen ty bio, žádný palmový tuk ani konzervanty. Před šestnácti lety ji spoluzaložil Jan Zeman se svou maminkou Věrou, profesionální cukrářkou. Z lásky k poctivému jídlu tak vznikl podnik, který má dnes více než 30 zaměstnanců. Z malé středočeské obce Oříkov u Sedlčan rozvážejí bio sušenky a krekry do prodejen po celé zemi i do zahraničí.

Tradiční a poctivé receptury 

Všechny produkty pečou podle originálních rodinných receptur z nejkvalitnějších BIO surovin od českých dodavatelů a ekozemědělců. Chutnají skvěle díky poctivé ruční práci pekařů. Ti proces výroby nezkracují, neurychlují a nijak nešidí. Používají jen čerstvé, zdravé a kvalitní suroviny. Sladí třtinovým cukrem s melasou, javorovým, agávovým a rýžovým sirupem a medem. Kvalita potřebuje svůj čas, péči a nadšení. 

Ve vratných boxech nám pravidelně vozí čerstvě upečenou várku čoko-kokosek s hořkou čokoládou, bezlepkových pohankových perníčků, jablečných kačenek se špaldovou moukou, sušenek s vločkami a čokoládou, špaldových kakaových zvířátek a krekrů s dýňovým semínkem a česnekem. Na své si tak přijdou i ti kdo se stravují dietně, bezlepkově a chtějí omezit cukr u sebe nebo svých dětí. 

Udržitelnost

V jádru jejich podnikání je udržitelnost a šetrná výroba ohleduplná k životnímu prostředí. Produkty dodávají do bezoba­lových prodejen v boxech, které pak vyzvedávají a opakovaně plní. Používají pouze ekologické čistící prostředky, snadno recyklovatelné obaly a odebí­rají energie jen z obnovitelných zdrojů. Jsou příkladem, že udržitelný byznys je možný.

V rámci cirkulární řady zpracovávají do sušenek a krekrů už jednou použité suroviny, které by se jinak musely zlikvidovat. Například dužinu zbylou po odšťavnění červené řepy, mrkve nebo jablek, kávovou sedlinu nebo pivovarské mláto. Přitom tyto suroviny, které už běžně nemají další využití, jsou stále plné živin a vitamínů. 

Vyhrajte oblíbené čoko-kokosky a exkurzi v pekárně

  • V prodejnách můžete celý týden soutěžit o celkem 9 kilogramů oblíbených čoko-kokosek. Čekají tam na vás losovací sklenice, do kterých hodíte papírek se svým emailem a odpovědí na otázku “Jaký produkt od Zemanky vám nejvíce chutná?”.  Třicet výherců se může těšit na zavařovačku plnou čoko-kokosek. 
  • Láká vás více exkurze v biopekárně? Na našich sociálních sítích si můžete tipnout, kolik kilogramů oblíbených čoko-kokosek se v Zemance prodalo za poslední rok. Pět výherců, kteří budou svým odhadem nejblíže, získá po dvou vstupech do výroby. Uvidíte, kde všechny jejich dobroty vznikají a budete je moci ochutnat.

Losovat se bude v pondělí 5.12.2022.